Postavite pitanje X Zatvori formu X

Ime (Obavezno)

Prezime (Obavezno)

Email Adresa (obavezno)

Telefon (Obavezno)

Pitanje

Zakažite odmah:

+381 (11) 243 5924

+381 (63) 292 000

+381 (21) 425 370

+381 (11) 243 5924+381 (63) 292 000+381 (21) 425 370

POMAŽE VAŠEM SLUHU

Pomozite članovima svoje porodice da poboljšaju svoj sluh

 

 

Kada počnete da primećujete da neko od članova vaše porodice ima poteškoće u slušanju, to je znak da u vama postoji  instinkt i želja da priskočite u pomoć. Ali, bojite se da vaša podrška ne bude agresivna ili invazivna? Evo nekoliko korisnih saveta kako da podstaknete člana svoje porodice da testira svoj sluh,  a da pri tom ne povredite osećanja drage osobe .

 

Ako primetite da neko od članova vaše porodice ili prijatelj ima oštećenje sluha, najbolja stvar koju možete uraditi za njih  je da im sugerišete da posete profesionalca koji će proveriti njihov sluh. Gubitak sluha može biti osetljiv predmet razgovora za one koji nisu upoznati sa temom, ali postoji nekoliko načina da pomognete dragoj osobi da poboljša i zaštiti svoj sluh.

 

Godišnja provera sluha se preporučuje svakome.  Važno je da se redovno testira sluh i da se prate sve promene i stanja koja mogu nastati iz godine u godinu. Na taj način će se utvrditi šta je najbolje za vaše specifične potrebe, i u kom trenutku treba potražiti rešenje.

 

Što duže čekate, stanje može biti lošije. Gubitak sluha se može pogoršati ukoliko se ne tretira, što značajno  utiče na osobu sa oštećenjem sluha, ali  isto tako i na članove porodice, prijatelje, kolege i druge. Jednom kada se izgubi sluh, ne može se više povratiti.

 

Nelečeno oštećenje sluha je povezano sa nekoliko drugih zdravstvenih stanja poput  Alchajmerove bolesti, demencije i depresije. Da biste pomogli dragoj osobi i postakli je da testira svoj sluh i preduzme korake ka boljem kvalitetu života, poslušajte sledeće savete:

 

1. Učinite da budu svesni posledica koje gubitak sluha može imati u njihovom životu

Gubitak sluha može učiniti da svakodnevne aktivnosti postanu frustrirajuće za ljude oko vas.Odgovarajući tretman slušnim aparatima pomaže mozgu da lakše razume dolazne zvuke. Na taj način se smanjuje mentalni zamor, smanjuje se osećaj socijalne izolacije i depresije, poboljšava se pamćenje, pažnja i fokus, i unapređuje se sposobnost komunikacije.

 

2.  Obavestite ih da je gubitak sluha česta pojava i da se lako može tretirati

1 od 6 osoba suočena je sa gubitkom sluha, ali sa današnjim modernim dostignućima u tehnologiji slušnih aparata, nema više razloga da se „trpi“ gubitak sluha.

 

3.  Recite im da znaju da postoje mnoge opcije za rešenje gubitka sluha, a profesionalac  će im pomoći da pronađu najbolju opciju koja je u skladu sa njihovim potrebama i načinom života

Postoji više vrsta i stilova slušnih aparata koji se mogu prilagoditi tako da odgovaraju  individualnim potrebama.  Neki su smešteni kompletno u ušnom kanalu i gotovo su nevidljivi onima oko vas, drugi se mogu direktno povezati sa vašim mobilnim telefonom ili televizorom… Postoji više opcija na raspolaganju.

 

4. Neka znaju da imaju vašu podršku i da nisu sami

Predložite im da pođete sa njima kada idu na testiranje sluha, proverite svoj sluh takođe. Uključivanje drugih članova porodice i prijatelja takođe je dobra ideja, jer će tako imati širi krug podrške.

 

5. Pratite napredak

Veća je verovatnoća da će član vaše porodice ili prijatelj nositi slušni aparat, posećivati stručnjaka  i slediti uputstva, ukoliko zna da vi očekujete da vidite napredak. Ako pokazuje otpor da nastavi sa nošenjem slušnih aparata, pozovite profesionalca i potražite savet.

Komentari

Prijavite se da primate obaveštenja o našim najnovijim proizvodima, akcijama i sluhu.

POZOVITE ODMAH