Postavite pitanje X Zatvori formu X

Ime (Obavezno)

Prezime (Obavezno)

Email Adresa (obavezno)

Telefon (Obavezno)

Pitanje

Zakažite odmah:

+381 (11) 243 5924

+381 (63) 292 000

+381 (21) 425 370

+381 (11) 243 5924+381 (63) 292 000+381 (21) 425 370

POMAŽE VAŠEM SLUHU

Slušni aparati i njihovo održavanje u letnjem periodu!

 

 

Slušni aparati Zonex-servis aparata

Leto je uveliko počelo, donelo nam sunčane dane i toplo vreme, tako da više vremena provodimo napolju. Ali, za one koji koriste slušne aparate, leto može doneti izvesne probleme.

 

Slušni aparati mogu da budu oštećeni ukoliko su izloženi toploti ili vlazi. Znoj i voda su dva najveća neprijatelja slušnim aparatima za vreme leta. Nagle promene temperature mogu izazvati kondenzaciju, kao i povećanu sklonost ka znojenju. Sve ovo oštećuje slušne aparate i može onemogućiti njihov pravilan rad.

 

Kada se ošteti slušni aparat, rezultat je izobličen ili slab kvalitet zvuka, smanjeno trajanje baterije i prekid u radu.

Starkey slušni aparati imaju odgovor za letnje probleme uz pomoć HydraShield,  najnovijom vodootpornom nano-prevlakom razvijenom iz biljke lotos, koja zadržava prodor vlage u slušni aparat. HydraShield imitira list lotosa i sprečava da vlaga, prašina, znoj i cerumen prodru u školjku slušnog aparata i otvor mikrofona.

 

Ali, čak i kada Vaši slušni aparati imaju HydraShield prevlaku, važno je da tokom letnjih meseci obratite dodatnu pažnju na njih.

  • Nemojte nositi slušne aparate ako vežbate napolju ili trčite, kada je vreme jako toplo ili ako pada kiša
  • Tokom noći, odložite slušni aparat i otvorite kućište baterije kako bi omogućili da suv, svež vazduh prostruji kroz slušni aparat i ispari vlaga.
  • Kada ne nosite slušne aparate odložite ih u kutiju i sklonite od direktnog sunca.
  • Nemojte odlagati slušne aparate na vlažna mesta kao što su kutije za rukavice, kontrolne table ili druga mesta gde vlaga i toplota mogu naneti štetu.
  • Odložite slušne aparate pre nego što se tuširate, plivate ili imate neku drugu aktivnost gde biste mogli biti izloženi vodi ili vlazi.
  • Kreme i losioni za zaštitu od sunca sadrže u sebi ulja koja mogu oštetiti slušne aparate. Postarajte se da nanesete ove preparate i utrljate ih u kožu pre nego što postavite slušne aparate. Budite sigurni da su vam ruke potpuno suve i čiste kada ponovo postavljate slušne aparate, jer će, u suprotnom, ulja procureti u otvore mikrofona i ventilacije.

 

Leto treba da bude zabavno, bez stresova i problema. Za bezbrižno leto, ispunjeno zvucima i suncem, sledite ove naše savete. Ako imate pitanja o tome kako da održavate Vaše slušne aparate, ili vam je potrebna pomoć, kliknite ovde.

Komentari

Prijavite se da primate obaveštenja o našim najnovijim proizvodima, akcijama i sluhu.

POZOVITE ODMAH