Postavite pitanje X Zatvori formu X

Ime (Obavezno)

Prezime (Obavezno)

Email Adresa (obavezno)

Telefon (Obavezno)

Pitanje

Zakažite odmah:

+381 (11) 243 5924

+381 (63) 292 000

+381 (21) 425 370

+381 (11) 243 5924+381 (63) 292 000+381 (21) 425 370

POMAŽE VAŠEM SLUHU

Šta treba da preduzmete ako osetite iznenadni gubitak sluha?

Slušni aparati Zonex-promena sluha

Sluh slabi permanentno, a do oštećenja sluha na žalost može doći usled spoljnih faktora, zdravstvenog stanja i genetskih faktora. Ponekad se desi da dođe do privremenog oštećenja sluha koje prati prehladu, dok u drugim slučajevima može doći do trajnog, nepovratnog oštećenja sluha.

Pogledajte šta po mišljenju stručnjaka može da dovede do privremenog ili trajnog oštećenja sluha, i  šta treba da uradite u slučaju da vam se desi  iznenadni gubitak sluha.

 

Šta može da izazove promene sluha?

 

1. Nagomilavanje ušne masti (cerumena) u ušima ili tečnost unutar bubne opne.

2. Izlaganje suviše glasnim zvucima duži vremenski period ( jačina zvuka iznad 85 decibela)

3. Prehlade, infekcije sinusa ili  zapušenost nosa.

4.  Medicinska stanja uključujući autoimuna, vaskularna, neurološka, traume, trovanja, infekcije ili virusi.

Šta treba da preduzmete ukoliko dođe do promene sluha zbog gore pomenutih faktora?

 

1. Ako mislite da imate više nagomilane ušne masti u ušnim kanalima, tečnosti unutar bubne opne ili infekciju uha, posetite stručnjaka. Stručnjak će očistiti ušne kanale, uraditi dodatne testove – audiometrija i timpanometrija, i utvrditi stanje unutar vašeg uha.

 

2. Izloženost  izuzetno jakim zvucima ( iznad 85 dB) duži vremenski period može trajno oštetiti sluh. Ako ste bili na koncertu i posle toga čujete zujanje u ušima ili se osećate „zapušeno“,  moguće je da imate privremeno oštećenje sluha i da ćete se oporaviti za 2-3 dana. Izbegavajte preglasne zvuke, testirajte svoj sluh nakon izlaganja prekomernoj buci i obavezno nosite zaštitnike od buke sledeći put. Samo jedno izlaganje zvucima jačine iznad 100 dB može da dovede do trajnog gubitka sluha.

 

3. Ukoliko imate prehladu , infekcije sinusa i zapušen nos: primenite lekove, sprejeve za nos, ovlaživače vazduha,  tople obloge, spavajte sa uzdignutim uzglavljem. Lekar će odrediti terapiju antibioticima ako je potrebno. Ukoliko imate prehladu ili infekciju sinusa  a treba da putujete avionom, koristite sprejeve ili kapi za nos kao preventivu od bola u uhu i nelagodnosti u sinusima. Posavetujte se sa lekarom koji će vam dati preporuku za dodatno lečenje.

4. Medicinska stanja kao što su autoimuna, vaskularna, neurološka, traume, toksini, infekcije ili virusi: treba potražiti pomoć  lekara, naročito ako su stanja okarakterisana kao hitna i zahtevaju hitnu medicinsku pomoć.

 

Čini vam se da se vaš sluh promenio u posledenje vreme? Testirajte besplatno svoj sluh na našem sajtu da saznate da li je došlo do promene vašeg sluha nedavno i koje je rešenje najbolje za vas.

 

Komentari

Prijavite se da primate obaveštenja o našim najnovijim proizvodima, akcijama i sluhu.

POZOVITE ODMAH